maandag 6 december 2010

Despicable me

Op 10 november 2010 heb ik de film 'Despicable me' gezien. Ik vond dit een bijzonder leuke film!

Inhoud:
De film gaat over Gru, de verschrikkelijkste schurk op aarde. Hij is al een hele tijd de verschrikkelijkste schurk op aarde, tot plots een jongere schurk op de proppen komt die hem de loef probeert af te steken: Vector. Gru kan daar natuurlijk niet tegen. Hij wil de grootste schurk blijven.
Om zijn eer weer een beetje te herstellen plant Gru de grootste diefstal die hij kan bedenken: de maan stelen.
Hiervoor heeft hij een belangrijk gereedschap nodig: de krimpstraal. Hij moet de krimpstraal te pakken krijgen, naar de maan reizen, de maan krimpen, de maan stelen en terug naar huis gaan. Gru krijgt hiervoor hulp van een oude professor en zijn kleine gele hulpjes. Er duikt wel een probleempje op: Vector is in het bezit van de krimpstraal.  Zijn huis is zwaar beveiligd en de enige mensen die binnen geraken zijn drie weesjes die van de eigenares van het weeshuis koekjes moeten gaan verkopen. Gru ziet dit en komt op het snode plan de drie meisjes te adopteren en via robotkoekjes de krimpstraal te stelen. De drie meisjes smelten langzaamaan zijn koude hart, ook al wil hij dat niet toegeven.
Wanneer hij zijn grote plan uitvoert, moet hij de meisjes terug naar het weeshuis sturen. Wanneer hij eindelijk de maan gestolen heeft, merkt hij dat hij de dansvoorstelling van de meisjes heeft gemist en daar triest om is. Vector zorgt ondertussen ook voor moeilijkheden. Hij probeert de gekrompen maan van Vector te stelen. Dit lukt hem uiteindelijk. De professor ontdekt dat de krimpstraal ook beperkingen heeft: hoe groter het voorwerp dat gekrompen wordt, hoe sneller het effect afneemt. De maan blijft dus helemaal niet lang gekrompen en Vector blijft gevangen op de maan. Ondertussen haalt Gru de meisjes terug uit het weeshuis en geeft eindelijk toe aan zijn vadergevoelens.

Muzische talen:

Vooral humor! Voor de kleinste kinderen zat er een mooi verhaal in, maar voor de oudere kinderen en volwassenen zat er echt wel droge humor in. De mooie animatie in de film maakte het ook mogelijk om je helemaal in het verhaal in te leven.

Een voorbeeldje van de film en de humor die erin zit:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten